Om Anita Andersen Strøm

Foto: Erland Strøm

Jeg heter Anita Andersen Strøm (født i 1968), er født og oppvokst i Oslo, men flyttet til Stjørdal sommeren 2000 med mann og fem barn.

Romanserien Jordmor i Nidaros er min debut som forfatter.

Min store trang og lyst til å skrive har fulgt meg gjennom barne- og ungdomsårene, og helt inn i voksenlivet. I og med at jeg ikke hadde en jobb som ga utløp for den kriblende skrivelysten, var det familien som fikk «svi» gjennom lange, utførlige julebrev på flere sider hvert eneste år. I tillegg havnet det mange påbegynte bokmanus i skrivebordsskuffen eller i havarerte pc'er:)

For meg var det et riktig valg å være hjemme med ungene da de var små, og først da minstejenta fylte tre år, begynte jeg å studere til sykepleier og etter hvert til jordmor. Endelig var det min tur! Jeg hadde jo alltid elsket å gå på skolen, og var slett ikke «mett» etter tretten år på skolebenken. Men der de andre studentene klaget over lange innleveringer og bare lengtet ut i praksis, ble det helt omvendt for meg. Omsider fikk jeg jo gjøre det jeg likte aller best – nemlig å skrive! Jeg burde kanskje ha forstått det da, at det var forfatter jeg hadde aller mest lyst til å bli, men det jo er et langt skritt fra å ville det til å faktisk gjøre det… Skulle jeg våge å følge drømmen min? Etter en god del timer i den berømte tenkeboksen kom jeg frem til at fem år med utdanning på høyskolenivå, og rundt 60 fødsler i praksis, er jo en ganske solid og nyttig bakgrunn å ha når man har lyst til å skrive en «jordmorserie», og at lærdom på ingen måte er noen tung ryggsekk å bære med seg gjennom livet.

At jeg valgte å avbryte utdannelsen bare seks uker før jeg fikk autorisasjon som jordmor for å skrive en romanserie kom nok som en stor overraskelse på alle rundt meg, og valget mitt kan nok bare forklares med at jeg hadde tilstrekkelig mange år på baken til å våge og stille meg selv spørsmål om valget mitt av utdannelse og yrke som: Vil jeg dette NOK til å klare å fullføre? Og tenk om jeg faktisk KAN velge mellom å bli nyutdannet jordmor nederst på rangstigen med ugrei arbeidstid eller forfatter med mulighet til å leve av fantasien min, skrivelysten og dermed bestemme over egen arbeidstid?

Tiden var moden for en forandring og jeg måtte rett og slett gi forfatterdrømmen en sjanse. Jeg ga meg selv to år og temmelig «hårete mål». Det skulle vise seg å være et godt valg - et valg jeg i ettertid aldri har angret et øyeblikk på!

Følg Anita Andersen Strøm på Facebook og Instagram for oppdateringer om Jordmor i Nidaros og kanskje en konkurranse eller to.

©2018-2019 by Anita Andersen Strøm

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now