Jordmor i Nidaros 1 - Ankomst

Året er 1917. Unge Margrete skal bo hos sin tante i Trondhjem mens hun fullfører jordmorutdannelsen på ærverdige E.C. Dahls stiftelse. Hun aner lite om hva hun har i vente ...

Margrete holdt så hardt rundt håndtaket på den lille vesken at knokene hvitnet da hun tok inn synet av den storslåtte, gule murbygningen. "E.C. Dahls stiftelse" sto det med store, tydelige bokstaver hugget i stein. Der inne kunne hennes håp og drømmer gå i oppfyllelse - eller falle i grus.

Doktor Jonas Bakke ankommer også fødestiftelsen, og alle som møter ham, blir sjarmert av den unge, kjekke legen. Det ingen vet er at han bærer på en tung sorg ...

Bestill Jordmor i Nidaros 1 - Ankomst fra Bladkompaniet

eller kjøp eboken.

ELLER bestill bokpakke med Jordmor i Nidaros 1-3!

Jordmor i Nidaros 2 - Svik

Margrete er sjokkert over hva Gunilla har gjort, men må holde hodet kaldt. Det kan stå om livet til ungpiken, og hun bør bli innlagt på sykehus - men hvordan unngå at hun blir straffet for ugjerningen?

 

Elias vekslet et blikk med Margrete, som trakk pusten før hun svarte.

"Det var ikke en spontanabort, doktor Bakke. Hun brukte denne."

Jonas stirret på den blanke gjenstanden jordmorstudenten rakte frem mot ham, og brikkene falt på plass. En heklenål. Herregud.

 

Jonas Bakke drar på juleferie til svigerforeldrene og er fast bestemt på å ha med sønnen tilbake til Trondhjem. Men ting går slett ikke som han har tenkt ... 

Jordmor i Nidaros 3 -

Høyt spill

Margrete blir forskrekket vitne til at Jonas Bakke blir arrestert. Kan han virkelig ha gjort de fryktelige tingene han blir anklaget for?

Den knøttlille fengselscellen var mørk, og luften kald og rå. En svak, søtlig eim av svette og angst nådde nesen hans. 

"Frøken Storsve? Er det virkelig Dem?" Stemmen til doktor Bakke var hes.

Bertha Grue beordrer Karen å finne et annet sted å bo etter at tre år gamle Peder har gjort ugagn. Høygravide Karen fortviler - hvor skal hun gjøre av seg og ungene?

Margrete kan knapt tro hva tante Laura forteller henne - men likevel får nyhetene flere brikker til å falle på plass.

Tante Laura så på henne med store øyne. "Å, kjære deg, det var slett ikke meningen at du skulle få vite det på den måten," kom det lavt. 

"Jeg skjønner ikke ..." Margrete ristet på hodet. Betydningen av ordene til tanten gikk liksom ikke helt opp for henne.

Den fryktede spanskesyken sprer seg i voldsomt tempo over hele landet - også i Trondhjem. Klarer Margrete å unngå å bli smittet?

Jordmor i Nidaros 4 - Fortielser

Margrete har kollapset og Jonas er fra seg av bekymring. Har hun pådratt seg den fryktede spanskesyken?

Jonas forsøkte å svelge klumpen som hadde kilt seg fast i halsen. Det var så mye han hadde lyst til å si til henne som han ikke kunne tillate seg. Men tenk om hun ble verre og døde før han fikk fortalt henne hvor uendelig mye hun betydde for ham?

Doktor Hauge skjuler en mørk hemmelighet - og nå begynner fasaden for alvor å slå sprekker ...

Jordmor i Nidaros 5 - Avslørt

Jordmor i Nidaros 6 - Forløsning

Margrete og Jonas forsøker desperat å spore opp mennene som har bortført Elise, Sara og lille Jon. Vil de finne dem før det er for sent?

"Hallo der! De må få stanset toget før det drar!"

Stasjonsbetjenten dyttet uniformsluen opp og klødde seg ettertenksomt med fingrene i pannen mens han ristet sakte på hodet. "Nei, no e Dokk for seint ute. Toget ska fårrå, det no."

"To menn ombord har bortført sønnen min!"

Margrete har bange anelser vedrørende pleieforeldrene Bertha Grue har funnet til lille Tilde  men å forhindre overtakelsen er ingen enkel oppgave. 

Jordmor i Nidaros 7 - Knuste Drømmer

Margrete og Jonas blir bokstavelig talt tatt på sengen - og ikke av hvem som helst ...

"Det kan du ikke mene!" Jonas så på henne med forargelse i blikket. "Er du virkelig så infam? Dette vil ramme Margrete, ikke meg!"
Sofie trakk på skuldrene. "Åh, du vil nok kjenne det, du også. Og reglementet er til for å følges. Jeg mistet selv arbeidet av samme grunn en gang i tiden, så hvorfor skal Margrete slippe billigere unna?"

Det knytter seg stor spenning til årsmøtet på stiftelsen. Vil Jonas klare å få igjennom regelendringen som gjør at jordmødrene skal få lov til å gifte seg?

Margrete leter fortvilet etter Jonas, som er forsvunnet fra Hurtigruta. Det eneste hun har å gå etter, er en antagelse om at han og sønnen har gått i land i Rørvik.

«Jeg tror nok også jeg må gå nå,» sa Margrete. «Men igjen, tusen takk for hjelpen, herr Monsen.» Hun reiste seg og stakk Jeppe inn under lokket på kofferten til Jonas.
«Æ håpe virkelig at Dokk finn ut ka som ha skjedd med Bakke og guten hainnes, frøken.»

Direktør Schankes brordatter blir innlagt på stiftelsen med urinveisinfeksjon, men Margrete mistenker at det er noe annet som feiler henne...

Jordmor i Nidaros 8 - Savnet

En hissig blodforgiftning har tatt livet av sytten år gamle Josefine Schanke, og direktør Schanke leter etter noen å plassere skylden hos.

Da døren inn til pasientværelset med ett åpnet seg, skvatt de begge to. Direktør Schanke kom ut i korridoren og lukket døren igjen bak seg, før han snudde seg mot Jonas og så på ham gjennom smale øyesprekker.
«De blir med inn på kontoret mitt. Nå!»

Overjordmor Grue leter stadig etter noe å ta Margrete på. Vil Margrete klare å skjule graviditeten frem til hun er gift?

Jordmor i Nidaros 9 -

Bak fasaden

Sofie påstår at hun ikke hadde det minste å gjøre med abortklinikken. Vil hun slippe å stå til ansvar for sine gjerninger? 

 

«Tenk å sko seg på andres ulykke på den måten Elias Hole har gjort!» Sofie sukket oppgitt. «Fikk du meg til å komme helt hit bare for å fortelle meg det?» Margrete så grunnende på Sofie. «Det lyder noe merkelig, vil jeg påstå.» 

 

Karen håper at ekteskapet med Ulrik får en ny giv når han slipper ut av fengsel - men problemene forsvinner ikke selv om hun lukker øynene for dem.

Jordmor i Nidaros 10 - Sterke bånd

Jordmor i Nidaros 11 - Sommerregn

Karen fornekter at hun er alvorlig syk, men Ulrik er fast bestemt på å få henne frisk. Han tar henne med til en venn av seg.

Karen løsnet det blå halstørkleet og pekte på knutene på halsen sin.

Ulrik strakte seg og forsøkte å se mens Jonas satte seg på huk foran Karen.

"Er det i orden at jeg kjenner på dem?" spurte Jonas.

Margretes bryllup, som forrige gang måtte avlyses i siste liten, nærmer seg atter med stormskritt. Vil alt gå som planlagt denne gangen?

Jordmor i Nidaros 12 - Ny hverdag

Tante Laura er fra seg over at ekteparet Lia vil ta med seg lille Maren til Verdalen, men Ulrik er langt nede etter tapet av Karen og orker ikke kjempe for adoptivdatteren.

"Kjære deg, Ulrik. Vi skal nok finne ut av det." Margrete ga armen hans et lett trykk. "Det er bare å vise herr og fru Lia adopsjonspapirene, så får de selv se ..."

 

Direktør Thøgersen blir stadig dårligere av magebesværet. Ingen forstår hvorfor han ikke kommer seg - og Sofie fortsetter å pleie ham slik en god hustru skal ...

Jordmor i Nidaros 13 - Mistenkt

Margrete irriterer seg over å måtte ta over vaktene til søster Jenny, som ikke dukker opp på jobb. Men hun får annet å tenke på da årsaken til fraværet kommer for en dag … 

 

Gustav bøyde seg mot Ulrik og senket stemmen. «Jenny Holm. Hun er funnet død nedenfor muren på Kristiansten.» «Død?» Ulrik så forskrekket på ham. 

 

 Sofie spiller rollen som sørgende enke til perfeksjon. Men det er én som ikke lar seg overbevise – husholdersken Ingrid Halle.

Jordmor i Nidaros 14 - Uventet møte

Det brenner i sauefjøset på Storhaugsetra, og Margrete og Ulrik leter febrilsk etter Maren og Aslak som sov der inne.

Margrete lot blikket fare rundt seg, men måtte til slutt innse at Alma var alene. 

"Ungene," ropte hun hest. "Er de ikke sammen med deg?"

Sofie håndterer problemene sine ett av gangen. Nå som husholdersken ikke lenger representerer noen trussel, er det på tide å bli fosteret hun bærer ...

Bestill Jordmor i Nidaros 13 - Mistenkt fra Bladkompaniet eller kjøp eboken.

Jordmor i Nidaros 15 - Vage løfter

Margrete vet ikke hva hun skal tro når det kommer frem at Stella har vært sammen med Jonas inne på soveværelset deres.

"Altså ... Stella klarte å innbille meg at frøken Lillemo åpnet døren og så oss sammen. Ganske tett. Og at det kunne misforstås."

"Innbille deg? Du vet vel om det skjedde eller ei?"

Tante Laura får en uventet invitasjon til Løten for å rydde i noen gamle papirer - og gjør oppsiktsvekkende oppdagelser ...

Jordmor i Nidaros 16 - Rotløs

Torbjørn Storhaug slår fra seg alle tanker om å la Maren bli boende hos adoptivfaren Ulrik. Hans kjødelige datter skal såvisst ikke oppdras av en sodomitt.

"Du har jo praktisk talt vunnet rettssaken, Torbjørn! Snart blir jeg mor til verdens deiligste kleines Mädchen."

Han nikket. "Hun kan i alle fall ikke være der. Jeg må redde henne."

 

Margrete tror Stella har forlatt Trondhjem og ikke kan forårsake flere problemer. Men den gang ei ...

Jordmor i Nidaros 17 - Søstre i blodet

Margrete er sjokkert vitne til at Ulrik blir påkørt og havner under et vognhjul. Hun skjønner raskt at han er livstruende skadet.

Tante Laura slo hånden for munnen. "Nei ... Ikke Ulrik," jamret hun fortvilet.

"Sykebilen skulle komme med det samme, tante." Margrete lot hånden med telefonrøret synke. "Bare han kommer til sykehuset, så ..."

Elise har funnet kjærligheten og inviterer til forlovelsesfest. Men Margrete får en ubehagelig overraskelse når når hun skjønner hvem forloveden er ...

©2018-2019 by Anita Andersen Strøm

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now