top of page
Nettside - bakgrunnsbilde.jpg

Jordmor i Nidaros 1 - Ankomst

Bilde av Jordmor i Nidaros 1 - Ankomst og en blomsterpotte.

Året er 1917. Unge Margrete skal bo hos sin tante i Trondhjem mens hun fullfører jordmorutdannelsen på ærverdige E.C. Dahls stiftelse. Hun aner lite om hva hun har i vente ...

Margrete holdt så hardt rundt håndtaket på den lille vesken at knokene hvitnet da hun tok inn synet av den storslåtte, gule murbygningen. "E.C. Dahls stiftelse" sto det med store, tydelige bokstaver hugget i stein. Der inne kunne hennes håp og drømmer gå i oppfyllelse - eller falle i grus.

Doktor Jonas Bakke ankommer også fødestiftelsen, og alle som møter ham, blir sjarmert av den unge, kjekke legen. Det ingen vet er at han bærer på en tung sorg ...

Bestill Jordmor i Nidaros 1 - Ankomst fra Bladkompaniet

eller kjøp eboken.

Nettside - bakgrunnsbilde.jpg

Jordmor i Nidaros 2 - Svik

Margrete er sjokkert over hva Gunilla har gjort, men må holde hodet kaldt. Det kan stå om livet til ungpiken, og hun bør bli innlagt på sykehus - men hvordan unngå at hun blir straffet for ugjerningen?

 

Elias vekslet et blikk med Margrete, som trakk pusten før hun svarte.

"Det var ikke en spontanabort, doktor Bakke. Hun brukte denne."

Jonas stirret på den blanke gjenstanden jordmorstudenten rakte frem mot ham, og brikkene falt på plass. En heklenål. Herregud.

 

Jonas Bakke drar på juleferie til svigerforeldrene og er fast bestemt på å ha med sønnen tilbake til Trondhjem. Men ting går slett ikke som han har tenkt ... 

Forside av Jordmor i Nidaros 2 - Svik av Anita Andersen Strøm.
Nettside - bakgrunnsbilde.jpg
Forside av Jordmor i Nidaros 3 - Høyt spill av Anita Andersen Strøm.

Jordmor i Nidaros 3 -

Høyt spill

Margrete blir forskrekket vitne til at Jonas Bakke blir arrestert. Kan han virkelig ha gjort de fryktelige tingene han blir anklaget for?

Den knøttlille fengselscellen var mørk, og luften kald og rå. En svak, søtlig eim av svette og angst nådde nesen hans. 

"Frøken Storsve? Er det virkelig Dem?" Stemmen til doktor Bakke var hes.

Bertha Grue beordrer Karen å finne et annet sted å bo etter at tre år gamle Peder har gjort ugagn. Høygravide Karen fortviler - hvor skal hun gjøre av seg og ungene?

Nettside - bakgrunnsbilde.jpg

Jordmor i Nidaros 4 - Fortielser

Margrete kan knapt tro hva tante Laura forteller henne - men likevel får nyhetene flere brikker til å falle på plass.

Tante Laura så på henne med store øyne. "Å, kjære deg, det var slett ikke meningen at du skulle få vite det på den måten," kom det lavt. 

"Jeg skjønner ikke ..." Margrete ristet på hodet. Betydningen av ordene til tanten gikk liksom ikke helt opp for henne.

Den fryktede spanskesyken sprer seg i voldsomt tempo over hele landet - også i Trondhjem. Klarer Margrete å unngå å bli smittet?

Forsiden av Jordmor i Nidaro 4 - Fortielser av Anita Andersen Strøm.
Nettside - bakgrunnsbilde.jpg
Forsiden av Jordmor i Nidaros 5 - Avslørt av Anita Andersen Strøm.

Jordmor i Nidaros 5 - Avslørt

Margrete har kollapset og Jonas er fra seg av bekymring. Har hun pådratt seg den fryktede spanskesyken?

Jonas forsøkte å svelge klumpen som hadde kilt seg fast i halsen. Det var så mye han hadde lyst til å si til henne som han ikke kunne tillate seg. Men tenk om hun ble verre og døde før han fikk fortalt henne hvor uendelig mye hun betydde for ham?

Doktor Hauge skjuler en mørk hemmelighet - og nå begynner fasaden for alvor å slå sprekker ...

Nettside - bakgrunnsbilde.jpg

Jordmor i Nidaros 6 - Forløsning

Margrete og Jonas forsøker desperat å spore opp mennene som har bortført Elise, Sara og lille Jon. Vil de finne dem før det er for sent?

"Hallo der! De må få stanset toget før det drar!"

Stasjonsbetjenten dyttet uniformsluen opp og klødde seg ettertenksomt med fingrene i pannen mens han ristet sakte på hodet. "Nei, no e Dokk for seint ute. Toget ska fårrå, det no."

"To menn ombord har bortført sønnen min!"

Margrete har bange anelser vedrørende pleieforeldrene Bertha Grue har funnet til lille Tilde  men å forhindre overtakelsen er ingen enkel oppgave. 

Forsiden av Jordmor i Nidaros 6 - Forløsning av Anita Andersen Strøm.
Forsiden til Jordmor i Nidaros 7 - Knuste drømme av Anita Andersen Strøm.

Jordmor i Nidaros 7 - Knuste Drømmer

Margrete og Jonas blir bokstavelig talt tatt på sengen - og ikke av hvem som helst ...

"Det kan du ikke mene!" Jonas så på henne med forargelse i blikket. "Er du virkelig så infam? Dette vil ramme Margrete, ikke meg!"
Sofie trakk på skuldrene. "Åh, du vil nok kjenne det, du også. Og reglementet er til for å følges. Jeg mistet selv arbeidet av samme grunn en gang i tiden, så hvorfor skal Margrete slippe billigere unna?"

Det knytter seg stor spenning til årsmøtet på stiftelsen. Vil Jonas klare å få igjennom regelendringen som gjør at jordmødrene skal få lov til å gifte seg?

Jordmor i Nidaros 8 - Savnet

Margrete leter fortvilet etter Jonas, som er forsvunnet fra Hurtigruta. Det eneste hun har å gå etter, er en antagelse om at han og sønnen har gått i land i Rørvik.

«Jeg tror nok også jeg må gå nå,» sa Margrete. «Men igjen, tusen takk for hjelpen, herr Monsen.» Hun reiste seg og stakk Jeppe inn under lokket på kofferten til Jonas.
«Æ håpe virkelig at Dokk finn ut ka som ha skjedd med Bakke og guten hainnes, frøken.»

Direktør Schankes brordatter blir innlagt på stiftelsen med urinveisinfeksjon, men Margrete mistenker at det er noe annet som feiler henne...

20190221_165626.jpg
jin9.jpeg

Jordmor i Nidaros 10 - Sterke bånd

Sofie påstår at hun ikke hadde det minste å gjøre med abortklinikken. Vil hun slippe å stå til ansvar for sine gjerninger? 

 

«Tenk å sko seg på andres ulykke på den måten Elias Hole har gjort!» Sofie sukket oppgitt. «Fikk du meg til å komme helt hit bare for å fortelle meg det?» Margrete så grunnende på Sofie. «Det lyder noe merkelig, vil jeg påstå.» 

 

Karen håper at ekteskapet med Ulrik får en ny giv når han slipper ut av fengsel - men problemene forsvinner ikke selv om hun lukker øynene for dem.

Jordmor i Nidaros 11 - Sommerregn.jpg

Jordmor i Nidaros 9 -

Bak fasaden

En hissig blodforgiftning har tatt livet av sytten år gamle Josefine Schanke, og direktør Schanke leter etter noen å plassere skylden hos.

Da døren inn til pasientværelset med ett åpnet seg, skvatt de begge to. Direktør Schanke kom ut i korridoren og lukket døren igjen bak seg, før han snudde seg mot Jonas og så på ham gjennom smale øyesprekker.
«De blir med inn på kontoret mitt. Nå!»

Overjordmor Grue leter stadig etter noe å ta Margrete på. Vil Margrete klare å skjule graviditeten frem til hun er gift?

jin10.jpeg

Jordmor i Nidaros 11 - Sommerregn

Karen fornekter at hun er alvorlig syk, men Ulrik er fast bestemt på å få henne frisk. Han tar henne med til en venn av seg.

Karen løsnet det blå halstørkleet og pekte på knutene på halsen sin.

Ulrik strakte seg og forsøkte å se mens Jonas satte seg på huk foran Karen.

"Er det i orden at jeg kjenner på dem?" spurte Jonas.

Margretes bryllup, som forrige gang måtte avlyses i siste liten, nærmer seg atter med stormskritt. Vil alt gå som planlagt denne gangen?

Jordmor i Nidaros 12 - Ny hverdag

Tante Laura er fra seg over at ekteparet Lia vil ta med seg lille Maren til Verdalen, men Ulrik er langt nede etter tapet av Karen og orker ikke kjempe for adoptivdatteren.

"Kjære deg, Ulrik. Vi skal nok finne ut av det." Margrete ga armen hans et lett trykk. "Det er bare å vise herr og fru Lia adopsjonspapirene, så får de selv se ..."

 

Direktør Thøgersen blir stadig dårligere av magebesværet. Ingen forstår hvorfor han ikke kommer seg - og Sofie fortsetter å pleie ham slik en god hustru skal ...

Jordmor i Nidaros 12 - Ny hverdag.jpg
Jordmor i Nidaros 13 - Mistenkt.jpg

Jordmor i Nidaros 13 - Mistenkt

Margrete irriterer seg over å måtte ta over vaktene til søster Jenny, som ikke dukker opp på jobb. Men hun får annet å tenke på da årsaken til fraværet kommer for en dag … 

 

Gustav bøyde seg mot Ulrik og senket stemmen. «Jenny Holm. Hun er funnet død nedenfor muren på Kristiansten.» «Død?» Ulrik så forskrekket på ham. 

 

 Sofie spiller rollen som sørgende enke til perfeksjon. Men det er én som ikke lar seg overbevise – husholdersken Ingrid Halle.

Jordmor i Nidaros 14 - Uventet møte

Det brenner i sauefjøset på Storhaugsetra, og Margrete og Ulrik leter febrilsk etter Maren og Aslak som sov der inne.

Margrete lot blikket fare rundt seg, men måtte til slutt innse at Alma var alene. 

"Ungene," ropte hun hest. "Er de ikke sammen med deg?"

Sofie håndterer problemene sine ett av gangen. Nå som husholdersken ikke lenger representerer noen trussel, er det på tide å bli fosteret hun bærer ...

Jordmor_i_Nidaros_14_-_Uventet_møte.jpg
Jordmor_i_Nidaros_15_-_Vage_løfter.jpg

Jordmor i Nidaros 15 - Vage løfter

Margrete vet ikke hva hun skal tro når det kommer frem at Stella har vært sammen med Jonas inne på soveværelset deres.

"Altså ... Stella klarte å innbille meg at frøken Lillemo åpnet døren og så oss sammen. Ganske tett. Og at det kunne misforstås."

"Innbille deg? Du vet vel om det skjedde eller ei?"

Tante Laura får en uventet invitasjon til Løten for å rydde i noen gamle papirer - og gjør oppsiktsvekkende oppdagelser ...

Jordmor i Nidaros 16 - Rotløs

Torbjørn Storhaug slår fra seg alle tanker om å la Maren bli boende hos adoptivfaren Ulrik. Hans kjødelige datter skal såvisst ikke oppdras av en sodomitt.

"Du har jo praktisk talt vunnet rettssaken, Torbjørn! Snart blir jeg mor til verdens deiligste kleines Mädchen."

Han nikket. "Hun kan i alle fall ikke være der. Jeg må redde henne."

 

Margrete tror Stella har forlatt Trondhjem og ikke kan forårsake flere problemer. Men den gang ei ...

Jordmor_i_Nidaros_16_-_Rotløs.jpg
Jordmor_i_Nidaros_17-_S%C3%83%C2%B8stre_

Jordmor i Nidaros 17 - Søstre i blodet

Margrete er sjokkert vitne til at Ulrik blir påkørt og havner under et vognhjul. Hun skjønner raskt at han er livstruende skadet.

Tante Laura slo hånden for munnen. "Nei ... Ikke Ulrik," jamret hun fortvilet.

"Sykebilen skulle komme med det samme, tante." Margrete lot hånden med telefonrøret synke. "Bare han kommer til sykehuset, så ..."

Elise har funnet kjærligheten og inviterer til forlovelsesfest. Men Margrete får en ubehagelig overraskelse når når hun skjønner hvem forloveden er ...

Jordmor i Nidaros 18 - Isroser

Margrete kan knapt tro sine egne ører da antikvitetshandleren forteller hvem som har solgt ham morens medaljong - og som sannsynligvis er hennes halvsøster.

"Jeg husker dette besøket meget godt," fortsatte herr Olavsen. "Og kvinnen også. Vakker som en ... ja, hva skal jeg si ... nordnorsk sommernatt." Et smil lekte i munnviken hans.

Det nærmer seg jul, og Margrete ser frem til den første julaftenen som Jonas' hustru. Men kvelden blir ganske annerledes enn hva hun hadde forestilt seg ...

Jordmor i Nidaros 18 - Isroser.jpg
Jordmor i Nidaros 19 - Stille vann.jpg

Jordmor i Nidaros 19 - Stille vann

Margrete føler seg elendig og må innse at hun er i ferd med å bli syk. Hvordan skal det gå med barnet hun bærer?

 

«Utslettene brøt ut i formiddag.»

Det gikk kaldt nedover ryggen til Jonas, men han visste at han måtte forholde seg rolig. «Jeg mistenkte det.

Hvordan er det med feberen?»

 

Sofie er tilbake i Trondhjem, full av virketrang. Hun treffer en mann hun ønsker å gjøre inntrykk på – og må dermed kvitte seg med en rivalinne …

Jordmor i Nidaros 20 - Farlige gnister

Margretes mage vokser for hver dag, og hun ser med frydefull forventning frem til å bli mor. Det eneste som kaster skygge over tilværelsen, er at Jonas er så fjern.

Jonas slengte føttene over sengekanten og ble sittende med ryggen til henne uten å svare. en ekkel følelse satte seg i mellomgulvet. hvor hadde han egentlig tankene sine om dagen?

Sofie våkner tung i hodet morgenen etter Liljeballet, men gleder seg til å fortsette flørten med Halvor. Så får hun et besøk som minner henne på noe som ble sagt kvelden før.

Jordmor i Nidaros 21 - Varige spor.jpg
Jordmor i Nidaros 20 - Farlige gnister.j

Jordmor i Nidaros 21 - Varige spor

Margrete er i Løten for å hjelpe til etter den fatale brannen. Det er mange som er glad for hennes støtte - blant andre gamlekjæresten Lars ...

Hendene hans ble liggende rundt livet hennes. "Du er så snill, du, Margrete ..." Han så henne dypt inn i øynene. De var like blå som hun husket.

"Margrete ..." sa han igjen."Du er så fin ..."

Sofie høster lovord og applaus da hun åpner Sofielund barneasyl. Hun hadde vært fornøyd med livet - om ikke Halvor hadde vært så forbasket vanskelig å få på kroken.

Jordmor i Nidaros 22 - Ved din side

En bestyrtet Laura oppsøker politiet med håp om at de kan redde lille Maren fra kidnapperne.

 

«Hva gjelder det, om jeg tør spørre? Kriminalbetjent Enoksen er en meget opptatt mann.»

Laura senket stemmen så ikke Peder skulle høre. «Det gjelder bortføring av et lite pikebarn. Og pengeutpressing.»

 

Det ser ut til at Sofie vil få sin utkårede Halvor til ektemann. Men det er ikke sikkert at bryllupet blir akkurat slik hun hadde tenkt seg …

Jordmor i Nidaros 22 - Ved din side..jpg
Jordmor i Nidaros 23 - Skjebnetimen.jpg

Jordmor i Nidaros 23 - Skjebnetimen

Høygravide Margrete ligger livløs i bunnen av trappen. En bestyrtet Emma var vitne til ulykken – eller var det ingen ulykke?

 

«Noe så skrekkelig.» Stella hadde kommet ned trappen.

«Hun snublet. Jeg forsøkte å gripe fatt i henne, men …»

Emma så sjokkert opp på henne. «Men du dyttet henne jo! Jeg så det selv, Stella.»

 

Sofie er spent og nervøs for konsekvensene av at hun forgiftet konfekten Halvor skulle gi elskerinnen sin. Hvorfor skjer det ingenting?

Jordmor i Nidaros 24 - Avgjørelsen

Jonas vet ikke hva han skal tro. Stadig mer tyder på at Greta Tobiassens lille Leonora i virkeligheten er hans og Margretes datter - deres Oline ...

Øynene hans streifet igjen den lille piken, som lå pakket inn i myke tepper i den unge morens armer. De mørke, silkebløte hårtustene stakk utenfor blondeluen til den lille, og plutselig var det som om han kunne se Margretes trekk i ansiktet hennes.

Halvor ønsker skilsmisse fra Sofie og får en idé om å utnytte hustruens appetitt på menn til å kunne gå ut av ekteskapet med æren i behold.

Jordmor i Nidaros 25 - Tapt tid.jpg

Jordmor i Nidaros 26 - Kjærlighetens pris

Margrete må gi fra seg datteren i påvente av rettssaken.
Hun forbereder seg på sitt livs kamp. De må bevise at Oline
ble forbyttet ved fødselen – ellers vil hun være tapt for alltid.
 

«Ærede rett.» William Tobiassen bukket ærbødig mot dommeren.
«Saksøker, Greta Tobiassen og undertegnede, bestrider at en
forbytting har funnet sted, og mener at barnet vårt urettmessig
har blitt tatt fra oss.»
 

Henriette Schiller har fått et uventet jobbtilbud og returnerer
til Trondhjem. Hun vil gjerne treffe Halvor og rense
luften mellom dem, men han er ikke å finne noe sted …

Jordmor i Nidaros 27 - Uten nåde.jpg

Jordmor i Nidaros 28 - Forbuden frukt

Sofie er forsvunnet, og noen må overta stillingen som bestyrerinne på Sofielund. Trondhjems Asylselskap tar seg av ansettelsen, og det koker raskt ned til tre aktuelle kandidater.
 

Stella strakte seg etter avisen på bordet. Hun skulle sannelig legge ned en betydelig innsats i å overbevise denne Magda Clausen i Trondhjems Asylselskap om at hun var den beste kandidaten til å bli bestyrerinne på Sofielund. For Torbjørns skyld ...

Overlege og sjefskirurg Håkon Seierstedt ved Trondhjems sykehus ser stort potensial i Jonas og gir ham et fristende tilbud. Men Margrete er ikke like begeistret ...​

Jordmor i Nidaros 29 - Veien videre.jpg

Jordmor i Nidaros 30 - Under falskt flagg

Margrete gleder seg til Jonas kommer og til at hele storfamilien skal feire jul sammen i Løten. Men tiden går, og ingen Jonas dukker opp …
 

Jonas snudde seg og fikk øye på Karoline som kom løpende mot ham over perrongen. En varm, sitrende glede fylte brystet hans. Hadde hun kommet hele veien til Østbanestasjonen bare for å ta ordentlig farvel med ham?
 

Nygifte Jørgen sliter med å undertrykke tiltrekningen til Liv, skjønnheten han hadde et forhold til på Titran, og som nå har blitt svigerforeldrenes hushjelp i Kristiansund.

Screenshot_20230427_163456_Chrome.jpg
Jordmor i Nidaros 24 - Avgjørelsen.jpg

Jordmor i Nidaros 25 - Tapt tid

Margrete forsøker så godt hun kan å redde datteren til Greta Tobiassen, men frykter at den medfødte hjertefeilen vil koste spedbarnet livet.

Margrete satte seg på huk og la den vesle piken forsiktig fra seg på gresset. Fingrene skalv da hun løsnet teppene. Hun måtte være helt sikker på at Leonora var død før hun sa noe til Greta.

Emma er fast bestemt på å finne den forsvunne og gravide Ida. Sporene leder henne til en såkalt «klok kone» – som kan fortelle noe høyst uventet …

Jordmor i Nidaros 26 - Kjærlighetens pris.jpg

Jordmor i Nidaros 27 - Uten nåde

Sofie havner i knipe da kriminalbetjent Enoksen nøster opp hva som egentlig skjedde med Halvor Antonsen den fatale kvelden.
 

«Æ redda faktisk livet ditt, Sofie. Æ meint itj å drep fyren,» kom det mutt.
«Men det var jo det du gjorde!» Hun stønnet fortvilet.
«Ja, æ veit da det,» kom det spakt. «Men det va faktisk din idé å kast kroppen i elva.»

 

Margrete må skaffe barnevakt og gjenoppta arbeidet som jordmor med det samme for å avhjelpe en krise i bemanningen ved stiftelsen. Men Jonas er ikke enig i vurderingen …​

Screenshot_20220920-123758_Chrome.jpg

Jordmor i Nidaros 29 - Veien videre

Margrete vet ikke hva hun skal tro da hun finner kakespaden
sin i vesken til en kvinne som nylig har født på stiftelsen.

«Men … Det kan da ikke stemme.» Marie så på henne med vantro i blikket. «Sier du at kjæresten min har stjålet den?»
Margrete rynket brynene. «Det eneste jeg kan si, er at denne
kakespaden inntil nylig har ligget i skuffen hjemme hos meg.»


Stella begynner i sin nye stilling som bestyrerinne på Sofielund,
men ikke alle er like glade for å ha henne der.

Jordmor i Nidaros 30 - Under falskt flagg.jpg

Jordmor i Nidaros 31 - I tykt og tynt

Margrete haster opprørt gjennom gangene på Ullevål sykehus etter å ha overhørt en samtale mellom to sykepleiersker. Brått går hun rett på ektemannen.


«Man kysser ikke venner, Jonas.» Hun så rasende på ham.
Han kjørte fingrene fortvilet gjennom den mørke luggen.
«Hvor har du det ifra, at vi … kysset?»
«En sykepleierske her på avdelingen så dere.»

 

Sofie, som lever under falskt navn i Kristiansund, gjør en uventet oppdagelse og må tenke nytt om fremtiden. Tilfeldighetene står imidlertid i kø og gir henne uante muligheter …

Jordmor i Nidaros 32 - På samme side

Sofie har hjertet i halsen etter å ha fått vite at en mann er på døren og påstår han er en gammel kjenning av henne fra Trondhjem. Er den falske identiteten hennes avslørt?

Skulle hun bare stikke av? Finne en fluktvei og fordufte? Hun verket etter å komme seg vekk fra den ubehagelige situasjonen, men innså at det var fornuftig å finne ut hvem hun hadde med å gjøre.

Den nye direktøren på E.C. Dahls stiftelse har planer om omfattende endringer i tilbudet til de fødende. Margrete protesterer heftig, men hvilken side stiller Jonas seg på?

Jordmor i Nidaros 32 - På samme lag.jpg
Jordmor i Nidaros 33 - Et gryende håp.jpg

Jordmor i Nidaros 33 - Et gryende håp

Laura blir bekymret da Peder ikke kommer hjem til kveldsmat. Hun vil at Johan stikker bort i akebakken og ser etter guttungen – men så tar telefonen til å kime.

 

«Ja, det er distriktslege Storsve.»

«Ole Skjeggestad er navnet, og je ringer fra Bruket.» Mannen i den andre enden snakket høyt og fort. «De må komme med en gang, doktor. En ta småonga her har ramla i råka borte på Klevfos-dammen.»

 

Det er store endringer i emning på E.C. Dahls fødestiftelse. Men Margrete er ikke enig, og det skal direktør Seierstedt få merke.

Jordmor i Nidaros 34 - Fanget av fortiden

Stellas søken etter sitt opphav gir urovekkende svar – og Torbjørn innser at samarbeidet med dirigent Sigge Bratten kan bli vanskelig.

 

Etter at Sigge Bratten hadde fortalt ham om Anna Ringnes, hans ungdoms store forelskelse, og hva som hendte en skjebnesvanger kveld for 28 år siden, spredte en ubehagelig følelse seg i kroppen. Stella var ikke akkurat resultat av noen vakker kjærlighetshistorie.

 

Margrete fortsetter sin kamp mot omleggingene på stiftelsen.

Hun mener de setter liv og helse i fare – noe hun akter å gjøre kjent for byens befolkning.

Jordmor i Nidaros 34 - Fanget av fortiden.jpg
Screenshot_20240117_123740_Chrome.jpg

Jordmor i Nidaros 35 - Som man reder

Det blir full oppstandelse på stiftelsen da Mina Botten blir funnet livløs i bunnen av trappen i vestibylen. Direktøren er nærmest i sjokk – fru Botten var jo nettopp i møte på hans kontor …


Jonas så undrende på ham. En vag, ubehagelig mistanke var i ferd med å gjøre seg gjeldende. Han kastet et grunnende blikk mot trappen. Kunne noen ha dyttet henne utfor?


I Skottland strever Sofie med å vinne jarl MacNallys hjerte – med en hemmelig plan om å få det samme hjertet til å svikte straks hun er tilgodesett i testamentet.

Jordmor i Nidaros 36 - Hjertets stemme

Margrete må kjempe for å holde hodet kaldt da hun får blødninger midt under allmøtet på stiftelsen. Hun får en fryktelig følelse av at hun er i ferd med å miste sitt ufødte barn.


«Lever det, Elise?» spurte hun utålmodig. «Hører du hjerteslagene?»
Elise svarte ikke umiddelbart, og Margrete kjente angsten ulme under brystbenet.
 

Arbeiderne på Klevfos Cellulose- og Papirfabrik streiker, men driftssjef Bråthen har funnet en måte å opprettholde driften på. Johan frykter at flere unge menneskers liv og helse er i fare.

Jordmor i Nidaros 36 - Hjertets stemme.jpg
bottom of page